2017. június 3., szombat

Fürdő: Tamási fürdő, chiptuning video,

fürdő

Budapesti Fürdők már az 1900 as évek óta birtokolják a fürdőváros titulust megérdemelten, hiszen a világ fővárosai közül talán ez a város rendelkezik a legtöbb termál- és gyógyvízkúttal.

Több mint 118 fúrt kút van összesen, illetve számos természetes forrás található a területén, amelyek együttesen napi 30,000 m³, azaz 70 millió liter vizet adnak. A vizek ásványianyag-tartalma és hőmérséklete változó és egyedülálló kb 21-78 Celsius fok közötti lehet, de ez változik napon belülis.

A budapesti fürdővizeket már a rómaiak is hasznosították a mai Óbuda területén (Aquincumban) található például a római kori romváros. Ezen a területen akkor vízvezetékek kötötték össze a hőforrásokkal és a fürdőkkel (római fürdő).

Budapesten található fürdők kultúrája igazán a XVI. században a török hódoltság idején lendült fel. Ekkor a törökök sorra építették a fürdőket a Gellért-hegy lábánál az akkori Budán amelyek ma is állnak.

Budapesten ma 15 gyógyfürdő áll a pihenni, gyógyulni, vagy éppen lubickolni vágyók rendelkezésére. Emellett egyes luxushotelek is fenntartanak saját gyógyfürdőket saját kúttal, ilyenek például az óbudai Ramada Plaza, a margitszigeti Termálszálló és a belvárosi Corinthia Royal Hotel.

Vannak olyan fürdők például a Tamási fürdő is ide tartozik, amelyek a fiatalok körében népszerű programok szervezésével is foglalkoznak. Régen is például a XVI. század végén épült Rudas Fürdő immár 10 éve szervez éjszakai, zenével és vetítésekkel egybekötött úgy nevezett buli-fürdést általában pénteki és szombati napokon is.

A többi élményfürdők, mint például a margitszigeti Palatinus, különleges gyermekmedencékkel csábítja a családokat a hét minden napján reggeltől estig. Itt van olyan mély vizes medence, ahová 10 éves kor fölött belépni tilos, emellett élménymedencék is épültek a legutóbbi felújítás során.

A természet szerelmeseinek is megvannak a kedvenceik a város minden pontján. Ilyen például a Csillaghegyi strand, ahol a szokásos medencéken kívül nagy, egybefüggő zöldterület is található a vendégek részére, amely tökéletes környezetet biztosít a pihenéshez, napozáshoz, szórakozáshoz vagy éppen olvasáshoz.

Budapesti videó az autochip chiptuningról

Ez az autochip chiptuning videó megmutatják, hogy az elektronikus motorteljesítmény növelés a vezérlőegység megbontásával végzett szoftverprogramozással jár együtt általában. Az ECU-ban EPROM-csere vagy felülírás történik minden esetben egydi módon. Az OBD chiptuningnál az elektronikus teljesítménynövelés OBD csatlakozón keresztül ugyanúgy szoftverprogramozással megy végbe általában és rendszerint. Itt nincs megbontva a vezérlőegység, viszont egy új program feltöltésével az eredeti értékek ugyanúgy felülíródnak mint más esetben és ez nem vicc.

Egyik ilyen előnye:

    Ez a fajta chiptuningos extrém teljesítménynövelés úgy érhető el akár 30% fölötti is, hogy a mérnökök által kifejlesztett és behatárolt program hajtja az autót egy egyedileg írt chiptuning programmal (chiptuning v.tuningbox), amely a gyári határértékeket figyelmen kívül hagyja (jobbítja általában).

Biztonsági ajtórács jellemzői:Biztonsági ajtórács jellemzői a kiemelés, kifeszítés elleni védelem. Fontos, hogy a zárak ne legyenek törhetőek illetve fúrhatóak. Lammellás zárakkal vagy több ponton zárható zárrendszerrel legyen lehetőleg ellátva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése